Skip to content

Véél meer dan alleen wikkelen - deze technologieën beheerst KUK ook

Het wikkelen van spoelen alleen is meestal niet voldoende, verdere productiestappen zijn nodig voordat de wikkelproducent een functioneel onderdeel gereed heeft. De KUK Group biedt het hele pakket van de productie van spoelen en transformatoren tot en met de assemblage van bijvoorbeeld een complete motor als een 'one-stop-shop'. Hoge flexibiliteit en snelle doorlooptijden zijn de grootste voordelen voor de klant.

Spoelen wikkelen alleen is meestal niet voldoende, verdere productiestappen zijn nodig tot een apparatenbouwer een functioneel onderdeel bekomt. KUK Group biedt het hele pakket van spoelproductie tot de assemblage van een complete motor vanuit één enkele bron. Hoge flexibiliteit en snelle doorlooptijden zijn de grootste voordelen voor de klant.

De KUK Group heeft vooral naam gemaakt als producent van klantspecifieke spoelen in alle afmetingen, vormen en seriegroottes. 
Iets wat nog niet zo algemeen bekend is: KUK produceert niet alleen spoelen en transformatoren, maar biedt ook andere diensten aan die het dagelijkse werk van ingenieurs en inkopers een stuk eenvoudiger maken.

"We assembleren we de spoel, PCB en kabel tot een complete motor. Dat is de grote competentie van KUK", aldus CEO Manuel Inauen.

Als totaalleverancier kan KUK snel beslissen over het hele productieproces zonder dat er x partners bij betrokken zijn. De klant profiteert bovendien van KUK's wereldwijde netwerk van leveranciers en dus van de beste voorwaarden. Een machinebouwer, die verder van de kernactiviteiten afstaat, mist ook de know-how bij de inkoop van bepaalde afzonderlijke onderdelen.

 

Vanaf de coilfabricage tot en met de levering van een complete assemblage biedt KUK een hoge mate van in-house prestaties. Dit geldt in het bijzonder voor de eigen automatiseringsafdeling, die zorgt voor automatisering op maat in het hele productieproces.Een assemblage meer, veel zorgen minder

Beginnend bij de spoelenproductie tot en met de levering van een complete assemblages, biedt KUK een hoge mate van in-house prestaties. Dit geldt in het bijzonder voor de eigen automatiseringsafdeling, die zorgt voor een  op maat gesneden automatisering in het gehele productieproces. "De procescompetentie van KUK strekt zich dus uit van ondersteuning in de ontwerpfase, tot het inkopen of maken van componenten, het wikkelen van spoelen, de assemblage en de levering", legt Inauen uit. Het productie- en logistieke concept houdt rekening met alle productielocaties van de KUK Group, zodat de klant een optimaal aanbod kan worden gedaan m.b.t. volumes en logistiek. Omdat KUK het hele proces onder controle heeft, kunnen belangrijke beslissingen ook snel samen met de klant worden genomen.

Geen productieonderbreking dankzij Modular Sourcing

Er zijn zeer weinig afhankelijkheden van derden tijdens de gehele productie van de assemblage, wat grote voordelen oplevert op het gebied van ramp-up, doorlooptijden, flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid. Juist de supply chain problemen die al langer bestaan, laten zien wat de toegevoegde waarde van Modular Sourcing is. "Vooral in de elektronica zouden onze klanten veel losse onderdelen nooit zelf binnen een redelijke termijn kunnen inkopen. Dat betekent dat het voor hen van cruciaal belang is om alles uit één bron, bij KUK, te kunnen betrekken om te kunnen blijven leveren", vervolgt de KUK productiemanager.

 

Meer flexibiliteit in plaats van meer complexiteit in leveranciersmanagement

Door niet alleen een coil maar een complete assemblage bij KUK af te nemen, blijft er slechts één contactpersoon over in geval van aanpassingen aan onderdelen of wijzigingen in het ontwerp.

Door niet alleen een spoel of trafo maar een complete assemblage bij KUK af te nemen, blijft er slechts één contactpersoon over in geval van aanpassingen van componenten of wijzigingen in het ontwerp. Dit verhoogt de flexibiliteit voor kopers of ontwikkelaars: zij hoeven niet te onderhandelen met meerdere leveranciers die verschillende individuele belangen en bedrijfsbeleid hebben. Modular Sourcing bij KUK vermindert de complexiteit dus enorm.

 

 

Spoelenproducent KUK als gevestigde leverancier van spoelassemblages

De KUK Group heeft in de medische technologie, automotive en apparatenbouw een uitstekende reputatie opgebouwd als toeleverancier van complete assemblages. Naast de hoge competentie op het gebied van spoelenproductie, wordt bijvoorbeeld ook het ingieten en assembleren tot stators of complete motoren door klanten zeer gewaardeerd. Dit geldt bijvoorbeeld voor lineaire motoren, lagerloze motoren of medisch-technische sensoren.

In veel gevallen groeit een systeempartnerschap stap voor stap, waarbij de gewikkelde producten vanzelfsprekend centraal staan. Zo begon de inmiddels langdurige en succesvolle samenwerking tussen de de KUK Group en een grote toeleverancier voor de automobielindustrie met het wikkelen van spoelen. In de loop der jaren is de samenwerking steeds intensiever geworden, zodat er inmiddels ook het kabellassen, ingieten en het testproces van een stator zijn bijgekomen. Deze assemblage vindt grotendeels plaats op een in eigen huis ontwikkelde hoog geautomatiseerde lijn.

"KUK draagt regelmatig procesideeën aan om de cyclustijden te verkorten en de leverbaarheid te garanderen. Te vaak wordt de aandacht uitsluitend gericht op afzonderlijke productiestappen. Terwijl, als men deze mogelijkheden benut en productiestappen combineert, er nog veel potentieel voor verbetering is," besluit Manuel Inauen.

Elk product is anders - contacteer ons