Skip to content

Waarom is modulaire inkoop bij uw spoelenproducent zinvol?

Bij de inkoop van elektronische componenten kunt u de afzonderlijke onderdelen bij verschillende leveranciers inkopen. Een andere optie is de zogenaamde modulaire inkoop, waarbij u de assemblage van complete modules uitbesteedt aan één klantspecifieke spoelenproducent. Dit vermindert de complexiteit in uw toeleveringsketen.

Bij de inkoop van elektronische componenten kunt u de afzonderlijke onderdelen bij verschillende leveranciers inkopen. Een andere optie is de zogenaamde modulaire inkoop, waarbij u de assemblage van complete modules uitbesteedt aan één klantspecifieke spoelenproducent. Dit vermindert de complexiteit in uw toeleveringsketen.

Alleen al als u zich de typische situatie bij een spoel voorstelt, is het opmerkelijk hoe snel het overzicht over afzonderlijke onderdelen verloren kan gaan: Spoeldragers, draad, isolatie, ingieten enzovoort. Daarbij komt nog een omliggend onderdeel, zoals een printplaat, of de assemblage tot een complete motor. De meeste inkopers of ontwikkelaars weten hoe tijdrovend het leveranciersbeheer wordt als alle afzonderlijke onderdelen afzonderlijk ingekocht worden - vooral in tijden van extreem overspannen toeleveringsketens. En dan hebben we het alleen nog maar over de aandrijving of een sensor, en nog lang niet over een complete toepassing.


Dit zijn de voordelen van modulaire inkoop voor inkopers en ontwikkelaars

Dit zijn de voordelen van Modular Sourcing voor inkopers en ontwikkelaars

Als uw inkoopstrategie op modulaire inkoop vertrouwt, heeft u heel wat minder zorgen. Met modulaire inkoop worden in plaats van grondstoffen of afzonderlijke onderdelen, volledige elektronische componenten of assemblages ingekocht die al een relatief groot aantal functies hebben. Het inkopen van een complete assemblage betekent in totaal minder onderdelen te hoeven kopen. Dat betekent minder discussies, vergaderingen en e-mails. Kortom, het betekent meer tijd die u als ontwikkelaar of inkoper productief kunt besteden. Ten slotte is er slechts één contactpersoon als het gaat om zaken als prijzen, volumewijzigingen of kwaliteitskwesties. Vanuit zakelijk perspectief wordt de financiële betrokkenheid verminderd en kan een bedrijf zijn liquiditeit vergroten. De voordelen van modulaire inkoop zijn dus overduidelijk.

 

Dit zijn de sterke punten van een ervaren producent van complete samenstellingen

Natuurlijk is het belangrijk dat de leveranciersselectie voor een assemblage, bijvoorbeeld voor een stator of motor, zeer zorgvuldig wordt uitgevoerd. Op basis van het succes van modulaire inkoop in de automobielsector, maar ook in andere industrieën, kan worden gesteld dat deze inkoopstrategie zijn waarde heeft bewezen in duizenden projecten. Door de nauwere samenwerking met zijn klant, heeft de toeleverancier ook een sterker belang bij verdere ontwikkelen en het creëren van varianten.

Als KUK Group zien we bij veel opdrachten van klanten een grote toegevoegde waarde door het systematisch partnerschap van modulaire inkoop. Of het nu gaat om een spoel of een complete assemblage, elk product wordt volgens de specificaties van de klant geproduceerd en gecontroleerd. Daarnaast hebben wij onze flexibiliteit vaak bewezen door stap voor stap extra productiefasen te integreren. Als een van 's werelds toonaangevende klantspecifieke spoel- en elektronicafabrikanten zijn wij altijd voor advies beschikbaar.Elk product is anders - contacteer ons