Skip to content

Luchtspoelen

PRODUCTIE VAN KLANTSPECIFIEKE LUCHTSPOELEN BIJ KUK

Luchtspoelen worden gewoonlijk gemaakt van geëmailleerd koperdraad of hoogfrequent litze draad. Voor de vervaardiging van zelfdragende luchtspoelen wordt zogenoemde zelfbindende draad gebruikt. Het heeft een buitenlaag waarvan het smeltpunt lager ligt dan het smeltpunt van de isolatie. Na het wikkelen van de luchtkernspoel worden de windingen van de spoel

Luchtspoelen worden gewoonlijk gemaakt van koperdraad of hoogfrequent litze draad. Voor de vervaardiging van zelfdragende luchtspoelen wordt 'selfbonding wire' gebruikt. Het heeft een buitenlaag waarvan het smeltpunt lager ligt dan het smeltpunt van de isolatie. Na het wikkelen van de luchtkernspoel worden de windingen van de spoel "aan elkaar gebakken"  door verhitting (gelijmd), meestal door verhoogde stroomsterkte.


Dankzij onze eigen fabricagetechnieken kunnen wij onze productielijnen optimaal afstemmen op uw behoeften, ook voor luchtspoelen.

  • Ultra-fijne draad vanaf 0,020 mm
  • Eénlaags platte spoelen in cilindrische of rechthoekige vorm
  • Enkelvoudige, bifilaire of trifilaire wikkeling
  • Wikkelen met HF-litze draden
Orthocyclische wikkelingen maken de dichtst mogelijke stapeling van windingen. Als een dwarsdoorsnede van een orthocyclische spoel gemaakt zou worden, heeft deze de vorm van een honingraat. 

VOORDEEL VAN ORTHOCYCLISCHE SPOELEN

Orthocyclische wikkelingen maken de dichtst mogelijke stapeling van windingen. Als een dwarsdoorsnede van een orthocyclische spoel gemaakt zou worden, heeft deze de vorm van een honingraat. Orthocyclische spoelen kenmerken zich door een hoge kopervulfactor (vaak ca 70%), waardoor naar verhouding een hoog magnetisch veld in de kleinst mogelijke ruimte gerealiseerd wordt.

Een van de moderne trends in het wikkellandschap betreft het zogenaamde edgewise wikkelen. Het principe van deze wikkeltechnologie is, dat de rechthoekige profieldraad niet op het vlakke gedeelte van de draad gewikkeld wordt, maar op de korte kant van de draad. Vandaar de term edgewise wikkelen ofwel kantwikkelen.

EDGEWISE WIKKELEN

Een van de moderne trends in de wikkeltechniek betreft het zogenaamde edgewise wikkelen. Het principe van deze wikkeltechnologie is, dat de rechthoekige profieldraad niet op het vlakke gedeelte van de draad gewikkeld wordt, maar op de korte kant van de draad. Vandaar de term edgewise wikkelen ofwel kantwikkelen.