Skip to content

Wat is het doel van edgewise wikkelen (ofwel kantwikkelen)?

Een van de moderne trends in de wikkeltechniek betreft het zogenaamde edgewise wikkelen. Het principe van deze wikkeltechnologie is, dat de rechthoekige profieldraad niet op het vlakke gedeelte van de draad gewikkeld wordt, maar op de korte kant van de draad. Vandaar de term edgewise wikkelen ofwel kantwikkelen.
Een van de moderne trends in het wikkellandschap betreft het zogenaamde edgewise wikkelen. Het principe van deze wikkeltechnologie is, dat de rechthoekige profieldraad niet op het vlakke gedeelte van de draad gewikkeld wordt, maar op de korte kant van de draad. Vandaar de term edgewise wikkelen ofwel kantwikkelen (of edgewise winding)..

Edgewise gewikkelde (edgewise winding in het Engels) spoelen wordt veelal in de vermogenselektronica en motoren gebruikt, vooral waar bouwvolume, thermische eigenschappen en/of elektrische verliezen kritische parameters zijn. De spoelen zijn beschikbaar als luchtspoelen, maar kunnen ook worden toegepast voor spoelen op spoeldrager, afhankelijk van de klantwens. Edgewise gewikkelde spoelen zijn in diverse vormen te produceren.

Edgewise gewikkelde spoelen (edgewise winding) wordt veelal in de vermogenselektronica en motoren gebruikt, vooral waar bouwvolume, thermische eigenschappen en/of elektrische verliezen kritische parameters zijn. De spoelen zijn beschikbaar als luchtspoelen, maar kunnen ook worden toegepast voor spoelen op spoeldrager, afhankelijk van de klantwens. Edgewise gewikkelde spoelen zijn in diverse vormen te produceren.

De KUK Group heeft een grote ervaring in het vervaardigen van spoelen met edgewise wikkelen. Onze specialisten voor de productie van spoelen en transformatoren geven u graag advies !

 

Vragen over edgewise wikkelen?