Skip to content

FAQ

FAQ - VEELGESTELDE VRAGEN OVER ONZE INDUCTIEVE COMPONENTEN

Op deze pagina vindt u antwoorden op de belangrijkste vragen over onze wereldwijde service in de productie van spoelen,  transformatoren en PCB assemblage. Voor specifieke vragen ontvangen wij graag uw aanvraag via het contactformulier.

PRODUCTBEREIK

De KUK Groep is al vele jaren een gerenommeerde leverancier voor automobiel-, medische technologie- en industriële klanten. KUK produceert hoogprecisie spoelen en complete magneetventielen voor toeleveranciers van de automobielindustrie. Op het gebied van medische en sensorsystemen is KUK een technologiepartner voor microspoelen en elektronica. KUK levert aan de industriële sector op maat gemaakte spoelen, transformatoren en complete samenstellingen voor een breed scala van klantensegmenten. Het aanbod is heel divers, het strekt zich uit van spoelen in de aandrijftechniek tot elektronische componenten voor de gebouwautomatisering.

Nee, bij de KUK Group wordt elke spoel op maat gemaakt. Wij produceren luchtspoelen, ringkernspoelen, transformatoren en smoorspoelen. We wikkelen op spoeldragers en op magnetische kernen, en zijn in staat om kleine en grote series te vervaardigen - ongeacht vorm en afmetingen. Wij zorgen ook voor het ingieten, afdichten en insert moulding van uw spoel.

Als een van 's werelds vooraanstaande spoelenfabrikanten kunnen wij u een breed assortiment spoelen aanbieden: KUK Group wikkelt luchtspoelen, ringkernspoelen, transformatoren en smoorspoelen. Ook  het wikkelen op spoeldragers en op magneetkernen behoren tot onze specialiteit - zowel in kleine als grote oplagen. Voor ons is elke spoel uniek, waarvoor wij samen met u de beste technische en commerciële oplossing zoeken. Ook in de ontwikkelingsfase ondersteunen wij u graag.

KUK Group is uw flexibele leverancier en full-service partner voor zowel SMD (surface mount device) als conventionele THT (through-hole technology) PCB assemblage. Wij verzorgen alle werkstappen voor u, van inkoop tot PCB assemblage en kwaliteitscontrole.

Ja, dankzij onze assemblageservice heeft u met de KUK Group een leverancier die geassembleerde elektronische componenten als single source kan leveren, bijvoorbeeld spoelen, elektronica en insert-moulding.

Absoluut! Als een van 's werelds toonaangevende producenten van spoelen en elektronica, zijn op maat gemaakte producten, van kleine tot grote series, onze specialiteit. U kunt gemakkelijk contact met ons opnemen via ons web-contactformulier.

Absoluut! Als een van 's werelds toonaangevende producenten van spoelen en elektronica, zijn op maat gemaakte producten, van kleine tot grote series, onze specialiteit. Indien een continue afname contractueel is overeengekomen met de klant, zet KUK een flow productie op. Zo'n goederenstroom kan over meerdere locaties gedefinieerd en uitgevoerd worden (global sourcing).

KUK Group heeft ruime ervaring in het wikkelen van miniatuurspoelen/microspoelen met een ultrafijne draad van 0,010 mm diameter (zuiver koper); samen met de isolatielaag is de effectieve buitendiameter 0,0133 mm. Met wikkelingen direct op magnetische kernen zijn dus minimale diameters van de miniatuurspoelen/microspoelen vanaf 0,3 mm mogelijk, zoals deze onder andere worden gebruikt in de medische sector en in de sector van sensorsystemen.

De KUK Group is in staat microspoelen te produceren met verschillende kernmaterialen, bijvoorbeeld amorf kernmateriaal, ferriet of mu-metaal. De minimale diameter is 0,1 mm. Welk kernmateriaal optimaal is voor de productie van uw microspoel moet van geval tot geval beoordeeld worden.

Als klantspecifieke spoelenproducent laat de KUK Group het ontwerp van de spoelen over aan de klant, die het beste de eisen van zijn product kan bepalen. Wij ondersteunen u graag in het ontwikkelings- en fabricageproces, zodat ook de gewenste afmetingen gerealiseerd kunnen worden. Houdt u er rekening mee dat de snijkwaliteit van het kernmateriaal een grotere invloed heeft op het magnetisch veld dan de wikkelingen.

Het contactproces met de andere componenten is een grote uitdaging vanwege de afmetingen. In de loop der jaren heeft de KUK Group een innovatieve soldeertechnologie ontwikkeld, waarvan het stabiele handmatige proces een schoon en commercieel aantrekkelijke verwerking mogelijk maakt. Natuurlijk streeft KUK er altijd naar om zoveel mogelijk technologische stappen te automatiseren. Dankzij de in-house machinebouw is er bewezen ervaring voor op maat gemaakte automatiseringsoplossingen.

Als één van 's werelds toonaangevende producenten van spoelen en elektronica, heeft de KUK Groep een uitgebreide ervaring met het ingieten van diverse medische tubes. Dit proces heeft zich ruimschoots bewezen bij de productie van spoelen met een buitendiameter vanaf 0,3 mm.

Als onderdeel van de spoelenproductie, meet de KUK Group de ohmse weerstand en inductie van microspoelen in serie. Verdere metingen kunnen worden worden uitgevoerd naar wens van de klant.

Bij de KUK Group worden klantspecifieke spoelen en elektronische assemblages grotendeels geproduceerd op in-house ontwikkelde geautomatiseerde installaties. Dit betekent dat wij u een zeer aantrekkelijk spoelenproductieproces kunnen aanbieden in kwaliteit en prijs, afgestemd op uw volume en technische specificaties.

SAMPLES EN OFFERTES

In ons beknopte overzicht van de spoelenproductie vindt u antwoorden op alle relevante vragen, bijv. welke wikkelmethodes zijn er beschikbaar, waar het gekozen type spoel van afhangt en welke punten belangrijk zijn bij de keuze van de juiste spoelenproducent.

Wij ontvangen uw aanvraag graag via het contactformulier en nemen binnen 24 uur contact met u op (op werkdagen). Bij voorkeur stuurt u met het formulier ook eventuele bestaande tekeningen mee, zodat wij snel en heel concreet op uw verzoek kunnen reageren.

Samples voor spoelen, printplaten en complete assemblages kunnen in zeer korte tijd worden geproduceerd. Hiervoor worden eenvoudige hulpmiddelen gemaakt, waarmee al in dit stadium belangrijke bevindingen voor het serieproductieproces kunnen worden verzameld. Vraag informatie aan via het contactformulier op het web.

Bij een hoogwaardige service volgens Zwitserse normen hoort natuurlijk ook een snelle offerte. Als alle specificaties duidelijk zijn, ontvangt u van ons binnen vijf tot tien werkdagen een offerte. We kjken uit naar uw aanvraag via het contactformulier.

WERELDWIJDE INKOOP

Als een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van spoelen en elektronica, produceert de KUK Group in Europa, Azië en Africa, dicht bij de klant. Wij hebben productielocaties in Zwitserland, China, Slowakije, Frankrijk, Nederland, Thailand en Tunesië. De kwaliteitsnormen zijn wereldwijd geharmoniseerd en worden volgens dezelfde processen gecontroleerd en bewaakt.

Afhankelijk van de eisen en het volume kunnen wij uw bestelling ook op meerdere locaties tegelijk produceren (global sourcing). De kwaliteitsnormen zijn wereldwijd geharmoniseerd en worden volgens dezelfde processen gecontroleerd en bewaakt.

Als een van 's werelds toonaangevende producenten van spoelen, transformatoren en elektronica, produceert de KUK Group in Europa, Azië en Afrika dicht bij de klant en biedt kwaliteit tegen een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Dankzij verschillende productielocaties in de EU en Azië kunnen wij u een op maat gemaakt aanbod doen. Vraag het ons via het contactformulier.

Met productielocaties in Slowakije, Nederland en Frankrijk heeft KUK Group drie locaties in het EU-gebied. Als klant uit een ander EU-land ondervindt u geen administratieve of financiële nadelen wanneer u vanuit een van deze locaties geleverd krijgt. Wij bepalen graag samen met u de meest geschikte productielocatie voor u - vraag dit eenvoudig aan via het contactformulier.

KWALITEIT

Bij al onze EMS-diensten vormt de hoogste productkwaliteit de basis van ons succes, en wel op Zwitsers niveau in alle vestigingen. Alle medewerkers hebben via een tablet toegang tot de speciaal ontwikkelde software voor productiegegevensbeheer  PDM (Product Data management software). Het is mogelijk om testkarakteristieken te definiëren voor elke werkstap tijdens de productie. Op deze manier worden productiviteit en kwaliteit meetbaar in elke stap van de waardeketen. Meer informatie vindt u op de pagina Kwaliteit.

Als een van 's werelds toonaangevende producenten van spoelen, transformatoren en elektronica, staat de KUK Group voor de hoogste kwaliteitsnormen. Vereisten zoals traceerbaarheid van materiaal, behaalde meetwaarden of CPK-waarden worden opgeslagen in de intern ontwikkelde software voor productiegegevensbeheer (PDM) en kunnen gedeeld worden met klanten. Klantspecifieke metingen kunnen ook automatisch in de PDM worden gedocumenteerd, afhankelijk van de vereisten.

De belangrijkste certificeringen onderscheiden KUK als een betrouwbare partner voor de automobiel-, industriële en medische & sensor sectoren. Alle vestigingen zijn ISO 9001 gecertificeerd. Het hoofdkantoor in Appenzell (Zwitserland) is tevens ISO 14001 en IATF16949 gecertificeerd. Een overzicht van de certificeringen van alle wereldwijde vestigingen vindt u hier.

WIJ BEANTWOORDEN REGELMATIG DE BELANGRIJKSTE VRAGEN UIT DE WERELD VAN GEWIKKELDE PRODUCTEN OP ONS LINKEDIN PROFIEL.