Skip to content

Automatisering op maat voor klantspecifieke spoelenproductie

Bij de KUK Group worden klantspecifieke spoelen en elektronische assemblages grotendeels geproduceerd op in-house ontwikkelde geautomatiseerde systemen. Dit betekent dat wij u een zeer aantrekkelijk spoelen-productieproces kunnen aanbieden op het gebied van kwaliteit en prijs, afgestemd op uw volume en technische specificaties.

Automatisering op maat voor klantspecifieke coilproductie

Als klant profiteert u op verschillende manieren van KUK's interne engineering:

  • Op maat gemaakte productielijn voor uw klantspecifieke product
  • Geen afhankelijkheid van externe machineleveranciers
  • Geoptimaliseerde investeringen in machines en gereedschappen
  • Snelle implementatie van serieproductie
  • In-house proces know-how
  • Eenvoudig opschalen bij serieproductie

En zo ontstaat stap-voor-stap een op maat gemaakte productie voor de fabricage van spoelen:

 
Automatisering op maat voor klantspecifieke coilproductie

Advies

Aan het begin van een succesvol productieproces staat een analyse van de producteisen en de behoeften van de klant. Afhankelijk hiervan bepalen we de best mogelijke productievariant. Hierbij kunt u rekenen op onze jarenlange ervaring in automatisering. Sinds de oprichting in 1990 produceert de KUK Group in-house ontwikkelde systemen.

 

Massgeschneiderte Automationslösung für kundenspezifische Spulenherstellung.Op maat gemaakt concept

Op basis van de specificatie en de volumeplanning wordt een gedetailleerd concept ontwikkeld voor het systeem waarmee wij uw product zullen vervaardigen. Kwaliteit en processtabiliteit spelen in deze ontwikkelingsstap al een essentiële rol. Voor specifieke behoeften in uw branche voeren we ook een FMEA (Failure Mode and Effects Analysis) uit.

 

Automatisering op maat voor klantspecifieke coilproductieTechnische planning

Nadat het concept door de kwaliteitsafdeling van KUK is gecontroleerd en goedgekeurd, worden de afzonderlijke installatiecomponenten in CAD ontworpen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van modulaire bouw: Beproefde modules worden hergebruikt en nieuwe modules worden geïntegreerd in een risico-gebaseerde aanpak. Onze knowhow op het gebied van planning in combinatie met de in-house montage maakt een snelle uitbreiding van de serieproductie mogelijk.

 

Automatisering op maat voor klantspecifieke coilproductieTools/parts

KUK Group beschikt over eigen middelen voor de cruciale onderdelen. Dankzij onze eigen werkplaats zijn we onafhankelijk van de beschikbaarheid van kritische onderdelen op de wereldmarkt en dus een stap sneller als het gaat om het op tijd in serie produceren van uw spoelen.

 

 

Montage

In deze fase krijgt de fabricagelijn van uw product met de dag meer gestalte. Dezelfde experts die reeds het CAD-ontwerp hebben gemaakt, worden nu ook met de montage belast. Dit is van onschatbare waarde, want de ingenieurs van de installatie weten al vanaf de technische planning waar de meest kritische gedeeltes te verwachten zijn, die uiteindelijk garant staan voor kwalitatief en commercieel succes. Dit voordeel geven wij graag door aan u!

Automatisering op maat voor klantspecifieke coilproductie Automatisering op maat voor klantspecifieke coilproductie Automatisering op maat voor klantspecifieke coilproductie Automatisering op maat voor klantspecifieke coilproductie

 

Automatisering op maat voor klantspecifieke coilproductieSoftware/besturing

De in-house engineering van KUK is niet alleen mechanisch overtuigend: de unieke competentie wordt aangevuld door een enorme know-how in de besturing van onze wikkelmachines. De software is modulair opgebouwd, zodat wijzigingsverzoeken van klanten ook tijdens de serieproductie snel kunnen worden doorgevoerd. Dit levert u ook in deze stap tijdwinst en flexibiliteit op..


Automatisering op maat voor klantspecifieke coilproductieIn bedrijfstelling

Zodra montage en besturing zijn voltooid, beginnen wij met de stapsgewijze inbedrijfstelling van het systeem. Hoogste kwaliteit en processtabiliteit zijn onze maatstaven waarop u kunt vertrouwen. De machine wordt product-specifiek in bedrijf genomen en de functionaliteit wordt gecontroleerd en gedocumenteerd volgens de eisen van de klant. Pas nadat u als klant tevreden bent met uw product en de interne acceptatie succesvol is verlopen, geven wij de machine vrij voor serieproductie.

 

Automatisering op maat voor klantspecifieke coilproductieOverdracht voor productie

Een geautomatiseerde installatie wordt altijd met Zwitserse knowhow vervaardigd en kan na een succesvolle inloopfase naar een van onze vestigingen wereldwijd worden overgebracht. De consistente interne processen maken een naadloze en wrijvingsloze overgang naar serieproductie mogelijk, ongeacht de gedefinieerde productielocaties. Uiteraard wordt de introductie van de productie permanent begeleid door de ontwikkelings- en kwaliteitsafdeling. De KUK Group biedt u dus niet alleen een op maat gemaakt systeem, maar ook wereldwijde sourcing die op uw behoeften is afgestemd om levertijden en leveringsroutes kort te houden.

Automatisering op maat voor klantspecifieke coilproductieSchaalbaarheid

Niet elk product wordt onmiddellijk in hoeveelheden van enkele 100.000 of zelfs miljoenen geproduceerd. De KUK Group is de optimale leverancier om met uw succes mee te groeien. Waarom? Om de investeringskosten laag te houden, zijn verschillende varianten van halfautomatische en volautomatische systemen mogelijk. In geval van een toegenomen vraag zijn wij snel in staat de capaciteit te verhogen door een hogere graad van automatisering of duplicatie van de machines en, afhankelijk van de situatie, ook uit te breiden naar andere produktievestigingen in Europa, Azië of Afrika.

 

Automatisering op maat voor klantspecifieke spoelen - in elke seriegrootte

Vertrouw op onze ervaring: De in-house engineering van de KUK Group garandeert een hoogwaardige serieproductie en een korte time-to-market voor de spoelenproductie. Wij beschikken over een enorme knowhow tijdens het gehele productieproces, waardoor wij samen met u de beste oplossing kunnen vinden.

Wij bieden u een uiterst aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding

De investeringskosten zijn aanmerkelijk lager, omdat het systeem op uw product is afgestemd. Tegelijkertijd is er geen afhankelijkheid van andere leveranciers. Als vooraanstaand producent van spoelen en elektronica maakt KUK bovendien een snelle schaalvergroting mogelijk, zodat wij uw wereldwijde supply chain op meerdere locaties zonder veel doorlooptijd kunnen verzorgen.Elk product is anders - contacteer ons