Skip to content

Geen serieproductie zonder gereedschap

Aanhoudende verstoringen van de toeleveringsketen leiden bij veel bedrijven tot wanhopen. Op dat punt is een snelle opstart van serieproductie voor klantspecifieke spoelen goud waard. Voorwaarde voor een succesvolle serieproductie is echter optimaal gereedschap. Bij de KUK Group worden deze meestal intern vervaardigd als onderdeel van de eigen fabrieksengineering.

Aanhoudende verstoringen van de toeleveringsketen doen veel bedrijven wanhopen. Op dat punt is een snelle opzet van serieproductie voor klantspecifieke coilfabricage goud waard. Voorwaarde voor een succesvolle serieproductie is echter optimaal gereedschap. Bij de KUK Group worden deze meestal intern vervaardigd als onderdeel van de eigen fabrieksengineering.

De wekplaatsmeester is polymechanicus Pascal Schweitzer, die zijn werkzaamheden met passie en precisie uitvoert. "Na verschillende jaren in het machineonderhoud, heb ik een grondige kennis van de belangrijkste aandachtspunten van gereedschappen. Ik weet precies welke onderdelen belangrijk zijn voor de kwaliteit en efficiëntie in de productie", vertelt hij op het hoofdkantoor van de KUK Group in Zwitserland.

Korte doorlooptijden en productietijden

Een geoefend oog dwaalt over de CAD-tekening op het scherm: Schweitzer herkent snel problematische punten. Een vraag aan het snelle automatiseringsteam van KUK brengt meteen duidelijkheid. Maar op basis van zijn praktijkervaring beslist hij vaak zelf hoe een onderdeel gefreesd moet worden als een detail van de tekening bijvoorbeeld vanwege het materiaal slechts inefficiënt geproduceerd kon worden. 

Met een ervaren blik bekijkt Schweitzer de CAD-tekening op het scherm: hij herkent snel de kritische punten. Een vraag aan het kundige automatiseringsteam van KUK brengt meteen duidelijkheid. Maar op basis van zijn praktijkervaring beslist hij vaak zelf hoe een onderdeel moet worden gefreesd, als een detail van de tekening slechts onvoldoende zou kunnen worden geproduceerd. 

 

 

Een afwisselende baan

Pascal, een polymechanicus, is minstens zo enthousiast als hij in de werkplaats is: hij speelt handbal en speelt trompet in de carnavalsband. In de gereedschapmakerij voor de KUK Group is hij geboeid door het veelzijdige takenpakket: hij staat niet alleen aan de freesmachine, maar zorgt ook zorgvuldig voor de materiaalaanschaf of het onderhoud van de boorkoppen. Afhankelijk van de complexiteit worden dagelijks tot tien gereedschappen of gereedschapsdelen gemaakt voor een op maat gemaakte automatiseringsoplossing voor klantspecifieke coilfabricage.Pascal is net zo enthousiast in zijn vrije tijd: hij speelt handbal en speelt de trompet in de carnavalsband.
In de gereedschapsmakerij voor de KUK Group is hij gefascineerd door het veelzijdige takenpakket: hij staat niet alleen aan de freesmachine, maar zorgt ook nauwkeurig voor de materiaalaanschaf of het onderhoud van de boorkoppen. Afhankelijk van de complexiteit worden dagelijks tot tien gereedschappen of gereedschapsdelen gemaakt voor een op maat gemaakte automatiseringsoplossing voor klantspecifieke spoelenproductie.

 

 

 

Tijdsbesparende spoelenproductie

Voor CTO Stefan Dörig is de eigen gereedschapmakerij een belangrijke factor voor het succes van de KUK Group als een toonaangevende klantspecifieke spoelfabrikant: "Een van de sterkste punten van de geïntegreerde gereedschapmakerij is de flexibiliteit en efficiëntie, die de klant niet alleen lagere investeringskosten opleveren, maar ook een aanzienlijke tijdwinst. "Vooral in tijden met een enorm hoge dynamiek in de elektronica-industrie is dit voordeel goud waard: "Producten, of eisen, veranderen in steeds kortere cycli, waardoor er meestal weer een nieuw gereedschap nodig is zodra de binnendiameter van een spoel of de spoelkoker wordt aangepast." Bovendien vermindert dit ook de afhankelijkheid van verdere leveranciers en dus de complexiteit voor de klant.

Voor CTO Stefan Dörig is de in-house gereedschapmakerij een belangrijke factor voor het succes van de KUK Group als een toonaangevende klantspecifieke coilfabrikant

 

Een toegevoegde waarde voor de spoelenproductie in kleine en grote series

Vertrouw op onze ervaring: De interne machinebouw van de KUK Group garandeert een hoogaardige srieproductie en een korte time to market voor de spoelproductie. Wij beschikken over een enorme knowhow tijdens het gehele productieproces, waardoor wij samen met u de beste oplossing kunnen vinden. In het totaalpakket met de bij ons vervaardigde producten bieden wij een uiterst aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. De investeringskosten zijn aanmerkelijk lager, omdat het systeem op uw product is afgestemd. Tegelijkertijd is er geen afhankelijkheid van andere leveranciers. Als vooraanstaand producent van spoelen en elektronica kan KUK bovendien snel opschalen, zodat we uw wereldwijde supply chain vanaf meerdere locaties zonder veel doorlooptijd optimaal kunnen bedienen.

Elk product is anders - contacteer ons