Skip to content

Laagfrequent transformator

TRANSFORMATOR (LF) VOOR UW APPLICATIE

De KUK Group is één van de belangrijkste fabrikanten van 50 Hertz transformatoren voor het laagspanningsbereik in verschillende landen. Laagfrequent (LF) transformatoren worden gebruikt in markten zoals de industrie, in machinebouw of bij verlichting waar omschakeling van het vermogen vereist is.


OVERZICHT LAAGFREQUENT TRANSFORMATOREN (LV)

Laagfrequent transformator
Laagfrequent transformator
KNOW-HOW
  • Klantspecifieke ontwerpen voor transformatoren, smoorspoelen en omvormers
  • Test faciliteiten
  • Geautomatiseerde productielijn voor SMD transformatoren
TOEPASSINGEN
  • Transformatoren
  • Smoorspoelen
  • Geschakelde voedingen
  • Elektrotechniek
VERPAKKING
  • Trays
  • Kartonnen verpakkingen

TOONAANGEVENDE FABRIKANT VAN LF-TRANSFORMATOREN, SMOORSPOELEN EN OMVORMERS

Transformatoren kunnen zich doorgaans in alle apparaten bevinden waar een netsnoer aan zit. Meestal is er sprake van standaard primaire en secundaire spanningen, zoals 230V, 3x400V, 12V, 24V e.d.

KUK Wijdeven is in Nederland één van de toonaangevende producenten van 50 Hz transformatoren in het laagspanningsgebied.

Al sinds 1939 wordt dit vakmanschap van generatie op generatie overgedragen. De aanvankelijk ambachtelijke wikkeltechnieken zijn inmiddels vervangen door semi- en volautomatische productielijnen, maar in de kern gaat het nog steeds over de vraag: ‘Hoe bouwen we een veilige transformator?’. Dit vormt de basis van ons dagelijks denken en doen.

Transformatoren kunnen zich doorgaans in alle apparaten bevinden waar een netsnoer aan zit. Meestal is er sprake van standaard primaire en secundaire spanningen, zoals 230V, 3x400V, 12V, 24V e.d.
De variëteit begint echter al bij het benodigde vermogen.

Daarna komen o.a. vragen als ‘hoe en in welke ruimte moet de trafo ingebouwd worden’, ‘wat is de omgevingstemperatuur’, ‘hoe wordt er gekoeld’, ‘open uitvoering of in een behuizing’, ‘galvanisch gescheiden – of spaartrafo’ en ‘welke normen zijn van toepassing’.

En met elk antwoord op deze vragen neemt de variëteit in uitvoering toe.

Energiezuinigheid is daarnaast ook een deelgebied waar onze engineers bij het ontwerp oog voor houden. Dit resulteert in o.a. een lage inschakelstroom en lage nullastverliezen.

Door gebruik te maken van ‘standaard’ bouwstenen (trafoblik, koperdraad, spoelkokers, connectoren, behuizingen) zijn wij in staat om een klantspecifieke trafo op maat te ontwerpen en te produceren tegen een scherpe prijs.

ONZE KNOW-HOW EN MOGELIJKHEDEN

HAALBAARHEID
OPTIMALISATIE
SAMPLES
AUTOMATISERING
SERIES
OPSCHALEN

Partner van ontwikkeling tot massaproductie

KUK verzorgt de klantspecifieke eisen vanaf de ontwikkelingsfase tot en met de integratie van producten in de wereldwijde toeleveringsketen.

Meer