Skip to content

Medisch & Sensoren

MICRO COILS AND MINIATURISED ELECTRONICS

KUK is een technologiepartner voor microspoelen en elektronica op het gebied van medische en sensorsystemen. Onze productie-expertise omvat installaties voor het direct wikkelen van metalen kernen en het verwerken van fijne draden vanaf 0,010 mm. Tot de kerncompetenties van KUK behoren ook de assemblage- en verbindingstechniek, met name op dit precisiegebied.


Innovationen in der Medizintechnik hängen nicht zuletzt mit Fortschritten in der Spulenproduktion zusammen. Für diese anspruchsvollste Anwendung für ein Augen-OP-Instrument fertigt KUK die Wickelgüter.
Technologisch leiderschap dankzij microspoelen:

Innovaties in de medische technologie zijn niet in de laatste plaats gerelateerd aan de vooruitgang in de spoel productie. KUK vervaardigt de spoelen voor deze meest veeleisende toepassing voor een oogchirurgie-instrument.

DUNNER DAN EEN MENSENHAAR

Project:
Microspoel met ultradunne draad voor chirurgisch instrument

Know-how:
Wikkelingen en assemblage met ultradunne draad

Voordeel:
Miniaturisatie, prestaties in de kleinste ruimte

first-aid-kit
Complexe ontwikkelingsprojecten voor magneetspoelen duren in de medische technologie vaak langer. Dit hoeft niet het geval te zijn. Om dit te voorkomen, hebt u een ervaren partner aan uw zijde nodig.  In onze checklist vindt u een aantal tips waarmee ontwikkelaars de spoelen kunnen krijgen die ze nodig hebben voor hun medisch-technologische toepassing binnen het tijdsbestek dat ze in gedachten hebben.

SPOELENPROJECT ZONDER VERTRAGING - HET WERKT!

Complexe ontwikkelingsprojecten voor magneetspoelen duren in de medische technologie vaak langer. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Om dit te voorkomen, hebt u een ervaren partner aan uw zijde nodig.

In onze checklist vindt u een aantal tips om ontwerpers te helpen de spoelen te ontwikkelen die zij nodig hebben voor hun medisch-technologische toepassing, binnen het tijdsbestek dat zij in gedachten hebben.

first-aid-kit
KUK vervaardigt miniatuurspoelen van de hoogste kwaliteit en met de kleinste afmetingen. Wat is de huidige productielimiet? Welk kernmateriaal verwerken we? Antwoorden op de meest gestelde vragen m.b.t. de productie van microspoelen voor de medische technologie en de sensor industrie vindt U op onze FAQ pagina.

FAQ MICROSPOEL PRODUCTIE

KUK produceert microspoelen van de hoogste kwaliteit en met de kleinste afmetingen.

Wat is de huidige productielimiet? Welk kernmateriaal verwerken we?
Antwoorden op de meest gestelde vragen m.b.t. de productie van microspoelen voor de medische technologie en de sensorindustrie vindt u op onze FAQ pagina.

MEDISCHE TRAFOKAST/-REK
KUK Wijdeven staat bekend als één van de toonaangevende partners in Nederland voor ontwerp en levering van medische trafokasten of -rekken ten behoeve van medische ruimten, zoals o.a. operatiekamers, intensive cares en dialyse afdelingen.

MEDISCHE TRAFOKAST/-REK

KUK Wijdeven staat bekend als één van de toonaangevende partners in Nederland voor ontwerp en levering van medische trafokasten of -rekken ten behoeve van medische ruimten, zoals o.a. operatiekamers, intensive cares en dialyse afdelingen.

INNOVATIEMOTOR VOOR MEDISCHE TECHNOLOGIE

Innovaties in de medische technologie houden niet in de laatste plaats verband met de vooruitgang bij de fabricage van spoelen. De kleinere afmetingen van microspoelen zijn de drijvende kracht achter de voortdurende trend naar miniaturisering in de medische technologie en bieden de ontwikkelaars aldus een groot innovatiepotentieel.

SPOELENPRODUCTIE EN EMS-SERVICES VOOR MEDISCH & SENSOR

Microspoel (luchtspoel)
Microspoel (luchtspoel)

De productie van miniatuur luchtspoelen of microspoelen is één van de specialiteiten van KUK. Volgens uw klantspecifieke eisen verwerken wij ultrafijne draden vanaf een diameter van 0,010 mm.

Microspoel (met kern)
Microspoel (met kern)

De productie van microspoelen met magnetische kernen is één van de specialiteiten van KUK. Wij hebben een grote knowhow opgebouwd in wikkelen rechtstreeks op magnetische kernen.

Assemblage van complete modules
Assemblage van complete modules

Naast de expertise in de productie van spoelen, hechten de klanten ook waarde aan ingieten en assemblage tot statorspoelen of complete motoren.

 

Op koker gewikkelde spoelen
Op koker gewikkelde spoelen

KUK wikkelt ook op klantspecifieke spoeldragers met alle gangbare spoelvormen en geometrieën. Alle denkbare vormen van elektrische spoelen worden klantspecifiek vervaardigd.