Skip to content

FAQ wikkelgoederen voor medisch & sensor

FAQ over KUK coil productie voor medisch/medtech en sensor

KUK Group heeft ruime ervaring in het wikkelen van miniatuurspoelen/microspoelen met een ultrafijne draad van 0,010 mm diameter (zuiver koper); samen met de isolatielaag is de effectieve buitendiameter 0,0133 mm. Met wikkelingen direct op magnetische kernen zijn dus minimale diameters van de miniatuurspoelen/microspoelen vanaf 0,3 mm mogelijk, zoals deze onder andere worden gebruikt in de medische sector en in de sector van sensorsystemen.

KUK Group heeft veel ervaring in het wikkelen van miniatuurspoelen/microspoelen met een ultrafijne draad van 0,010 mm diameter (zuiver koper), samen met de isolatie is de effectieve buitendiameter 0,0133 mm. Met wikkelingen direct op magnetische kernen zijn dus minimale diameters van de miniatuurspoelen/microspoelen vanaf 0,3 mm buitendiameter mogelijk, zoals o.a. toegepast in de medische technologie en de sensortechnologie.

 

De KUK Group is in staat microspoelen te produceren met verschillende kernmaterialen, bijvoorbeeld amorf kernmateriaal, ferriet of mu-metaal. De minimale diameter is 0,1 mm. Welk kernmateriaal optimaal is voor de productie van uw microspoel moet van geval tot geval beoordeeld worden.

Als klantspecifieke spoelenproducent laat de KUK Group het ontwerp van de spoelen over aan de klant, die het beste de eisen van zijn product kan bepalen. Wij ondersteunen u graag in het ontwikkelings- en fabricageproces, zodat ook de gewenste afmetingen gerealiseerd kunnen worden. Houdt u er rekening mee dat de snijkwaliteit van het kernmateriaal een grotere invloed heeft op het magnetisch veld dan de wikkelingen.

Het contactproces met de andere componenten is een grote uitdaging vanwege de afmetingen. In de loop der jaren heeft de KUK Group een innovatieve soldeertechnologie ontwikkeld, waarvan het stabiele handmatige proces een schoon en commercieel aantrekkelijke verwerking mogelijk maakt. Natuurlijk streeft KUK er altijd naar om zoveel mogelijk technologische stappen te automatiseren. Dankzij de in-house machinebouw is er bewezen ervaring voor op maat gemaakte automatiseringsoplossingen.

Als één van 's werelds toonaangevende producenten van spoelen en elektronica, heeft de KUK Groep een uitgebreide ervaring met het ingieten van diverse medische tubes. Dit proces heeft zich ruimschoots bewezen bij de productie van spoelen met een buitendiameter vanaf 0,3 mm.

Als onderdeel van de spoelenproductie, meet de KUK Group de ohmse weerstand en inductie van microspoelen in serie. Verdere metingen kunnen worden worden uitgevoerd naar wens van de klant.

Complexe ontwikkelingsprojecten voor magneetspoelen duren in de medische technologie vaak langer. Dit hoeft niet het geval te zijn. Om dit te voorkomen, hebt u een ervaren partner aan uw zijde nodig.

SPOEL PROJECTEN ZONDER VERTRAGING - HET WERKT!

Complexe ontwikkelingsprojecten voor magneetspoelen duren in de medische technologie vaak langer. Dit hoeft niet het geval te zijn. Om dit te voorkomen, hebt u een ervaren partner aan uw zijde nodig.

In onze checklist vindt u een aantal tips waarmee ontwikkelaars de spoelen kunnen krijgen die ze nodig hebben voor hun medisch-technologische toepassing binnen het tijdsbestek dat ze in gedachten hebben.