Skip to content

Automotive

HOOGPRECISIE SPOELEN EN MAGNEETKLEPPEN

We zijn al jarenlang een betrouwbare partner voor toeleveranciers van de automobielindustrie - gecertificeerd volgens IATF 16949. KUK wikkelt spoelen voor stappenmotoren en maakt complete elektromagnetische ventielsystemen op volledig geautomatiseerde lijnen, inclusief spuitgieten van spoelen en overmoulding met standaard stekkerverbindingen. De spoelen voor de automobielindustrie doorlopen standaard het PPAP-proces.


wem-logo-green
Magneetventielen in verschillende varianten van dezelfde productielijn:
In slechts enkele maanden tijd heeft de KUK Group de serieproductie van magneetventielen in verschillende varianten opgezet. Een Tier 2-leverancier uit de automobielindustrie profiteert van de snelle opstart van de serieproductie en van de flexibiliteit van de in-house productielijn: er kunnen twee verschillende producten worden gemaakt in vijf varianten.

COMPLETE MAGNEET­VENTIELEN UIT ÉÉN HAND

Project:
Op maat gemaakte spoelproductie voor Tier 2-leverancier voor de auto-industrie

Knowhow:
Installatie gekoppelde volledige automatisering, insert molding bobbin, wikkelen, overmoulding magneetventiel

Voordeel:
Snelle serie ramp-up, hoge flexibiliteit

wem-logo-green
KUK wikkelt klantspecifieke spoelbekistingen voor de automobielindustrie in de meest uiteenlopende eisen en hoeveelheden. Bifilaire wikkelingen, op maat gemaakte stekkers, pennen, bussen voor stekkers of isolatie-verplaatsingsconnectoren zijn slechts een deel van het gamma.

SPOELEN OP SPOELDRAGERS

KUK wikkelt voor de automobielindustrie op klantspecifieke spoeldragers, in de meest uiteenlopende eisen en hoeveelheden. Bifilaire wikkelingen, op maat gemaakte stekkers, pennen, bussen voor stekkers of isolatie-verplaatsingsconnectoren zijn slechts een deel van de mogelijkheden.

Ook innovatieve verbindingstechnieken en meer geavanceerde fabricagestappen voor uw motoren, sensoren, magneetkleppen, airconditioningsystemen, bochtverlichting injectiepompen, injectiesproeiers of turboladers zijn beschikbaar.

wem-logo-green
KUK begeleidt en ondersteunt klanten uit de automobielsector tijdens het volledige productieproces, van engineering tot efficiënt produceerbare, kosteneffectieve en kwalitatief onberispelijke serieproducten die de klant op tijd bereiken.

OPTIMAAL FABRICAGEPROCES

KUK begeleidt en ondersteunt klanten uit de automobielindustrie tijdens het volledige productieproces, van engineering tot efficiënt produceerbare, kosteneffectieve en kwalitatief hoogwaardige serieproducten die de klant op tijd bereiken.

KUK is een spoelenproducent die zich conformeert aan het PPAP-proces. Afhankelijk van de hoeveelheidsspecificaties produceert KUK deze producten met aangepaste gereedschappen en hulpstukken, of met volledig geautomatiseerde productiefaciliteiten. Dit vindt plaats op de locatie die optimaal is voor dit product en de geplande hoeveelheid.

SPOELEN VOOR AUTOMOTIVE

Op koker gewikkelde spoelen
Op koker gewikkelde spoelen

KUK wikkelt ook op klantspecifieke spoeldragers met alle gangbare spoelvormen en geometrieën. Alle denkbare vormen van elektrische spoelen worden klantspecifiek vervaardigd.

Insert moulding
Insert moulding

Bij insert moulding wordt een spoel of assemblage in een volgende processtap omspoten met een synthetisch materiaal. Op die manier worden de windingen optimaal beschermd tegen zware omgevingsomstandigheden.

Ringkernspoel
Ringkernspoel

KUK produceert klantspecifieke ringkernspoelen met een binnendiameter vanaf 3 mm. De kern bestaat hoofdzakelijk uit ferriet van 1,5 mm.