Skip to content

Spoel voor medische technologie

SOEPELE UITBESTEDING VAN OOGCHIRURGISCH INSTRUMENT

Gewikkelde spoel geproduceerd door de KUK Group, die in de behuizing gegoten is, voor de fabrikant van medische technologie Bürki inno med.

Gewikkelde spoel, gegoten in behuizing door de KUK Group, voor de fabrikant van medische technologie Bürki inno med.

Soms zijn het heel persoonlijke aanleidingen die een zoektocht naar een leverancier in gang zetten. Bij Bürki inno med AG uit Widnau (Zwitserland) was het pensioen van een werknemer de aanleiding om op zoek te gaan naar een spoelenleverancier met aantoonbare ervaring in de medische technologie. Tot dan toe had de ontwikkelaar en fabrikant van microchirurgische instrumenten voor oogheelkunde zijn eigen spoelen met de hand gewikkeld. Binnen enkele maanden werd de productie vervolgens overgedragen aan de KUK Group, 's werelds grootste producent van op maat gemaakte spoelen en elektronica. "Dit is een enorme opluchting voor ons. De processtabiliteit kon worden verbeterd en de testinspanning aanzienlijk verminderd," zegt Martin Bürki, oprichter en partner van Bürki inno med. KUK produceert voor de fabrikant van medische technologie een gewikkelde spoel, die in de behuizing wordt gegoten. Hij wordt gebruikt om een oogchirurgisch instrument aan te drijven.

"Dit is een enorme opluchting voor ons. De processtabiliteit kon worden verbeterd en de testinspanning aanzienlijk verminderd," zegt Martin Bürki, oprichter en partner van Bürki inno med."

Binnen enkele maanden klaar voor serieproductie

Tijdens de eerste gesprekken werd duidelijk dat KUK nog een extra bewerking op zich kon nemen: Assemblage onder de microscoop met de specificatie dat de spoel hermetisch is afgesloten. In deze uiterst gevoelige medisch-technologische omgeving moeten de toepassingen autoclaveerbaar zijn. Bürki inno med kon vertrouwen op de ruime ervaring van KUK als toeleverancier voor de medtech-industrie. "Naast de kwaliteit waarmee we het uiterst precieze onderdeel ontvangen, zijn we vooral blij dat we een leverancier in de onmiddellijke nabijheid hebben gevonden", zegt Bürki. Hij was ook zeer tevreden over de extreem korte doorlooptijd van de uitbesteding: al kort na de start van het project had hij de eerste samples in handen, en na minder dan een half jaar volgde een eerste serie van enkele honderden stuks. Van A tot Z dus een geslaagd spoelenproject voor een complex medtech chirurgisch instrument.

AANBEVELINGEN VOOR COMPLEXE SPOELPROJECTEN MET MICROSPOELEN

Ingenieurs zijn de specialisten voor de ontwikkeling van uiterst complexe medische apparatuur. De tijd dringt, de productlancering staat voor de deur, een succesvol spoelproject is dringend nodig. Onze checklist bevat enkele tips om ontwikkelaars te helpen de spoelen te krijgen die ze nodig hebben voor hun medisch-technologische toepassing binnen het tijdsbestek dat ze in gedachten hebben.

NIEUWE CHECKLIST

Ingenieurs zijn de specialisten voor de ontwikkeling van uiterst complexe medische apparatuur. De tijd dringt, de productlancering staat voor de deur, een succesvol spoelproject is dringend nodig. Onze checklist (engels) bevat enkele tips om ontwikkelaars te helpen de spoelen te krijgen die ze nodig hebben voor hun medisch-technologische toepassing binnen het tijdsbestek dat ze in gedachten hebben.

SPOELEN PRODUCTIE EN EMS DIENSTEN VAN DE KUK GROUP IN DIT PROJECT

Op koker gewikkelde spoelen
Op koker gewikkelde spoelen

KUK wikkelt ook op klantspecifieke spoeldragers met alle gangbare spoelvormen en geometrieën. Alle denkbare vormen van elektrische spoelen worden klantspecifiek vervaardigd.

Assemblage van complete modules
Assemblage van complete modules

Naast de expertise in de productie van spoelen, hechten de klanten ook waarde aan ingieten en assemblage tot statorspoelen of complete motoren.

 

NIEUWS OVER DE PRODUCTIE VAN SPOELEN, TRANSFORMATOREN EN ASSEMBLIES

Isolatielaag op draad: Een bekend struikelblok voor ingenieurs

Bij de productie van spoelen is de isolatie van de draad van invloed op een groot aantal producteigenschappen, zoals toepassingsgebied, levensduur, kosten of spoelontwerp. Draadisolatie heeft ook een invloed op verschillende factoren tijdens de productie van spoelen, zoals uitval of verdere verwerking. Dit artikel geeft een samenvatting van de essentiële punten over draadisolatie - en het effect ...

Productie van spoelen - stap voor stap uitgelegd

In de elektrotechniek zijn spoelen belangrijke elektrische componenten die onder meer worden gebruikt in transformatoren, elektromotoren of relais. Er zijn vele verschillende invloeden die een rol spelen in de productie, waardoor het moeilijk is ze allemaal bij te houden.

Van welk materiaal kunnen spoelen worden gewikkeld?

Bij de productie van spoelen speelt de gebruikte draad een belangrijke rol. Hoewel koper ongetwijfeld het meest gebruikte geleidermateriaal is, vooral voor klantspecifieke spoelen, is het ook de moeite waard om alternatieve spoeldraden te testen, afhankelijk van de toepassing.

De verschillende sourcing concepten in een oogopslag

De aankoop van materiaal voor de eigen productie is een van de belangrijkste stappen voor een succesvol bedrijfsmodel. Op basis van bestaande sourcing-concepten is het de taak van het management om de juiste strategie te ontwikkelen. Alleen een aankoop op maat garandeert het toekomstige succes van uw onderneming!

Misvattingen over de vulfactor van elektrische spoelen

In de wereld van elektrische spoelen heerst er onder engineers een veelvoorkomend misverstand over de vulfactor. Dit leidt vaak tot misvattingen over de algehele efficiëntie en prestaties van deze spoelen. Het is van essentieel belang om deze misvattingen aan te pakken en het ware belang van de vulfactor te verduidelijken.

Hoe bereid je een complete specificatie van een solenoïd spoel voor?

De basis voor de succesvolle productie van solenoïdspoelen is een CAD-tekening, alsmede een juiste lay-out van de belangrijkste parameters. Om snel vooruitgang te kunnen boeken bij de productontwikkeling is het van belang dat de essentiële eisen voor een klantspecifieke spoel worden gespecificeerd.