Skip to content

SOEPELE UITBESTEDING VAN OOGCHIRURGISCH INSTRUMENT

Gewikkelde spoel geproduceerd door de KUK Group, die in de behuizing gegoten is, voor de fabrikant van medische technologie Bürki inno med.

Gewikkelde spoel, gegoten in behuizing door de KUK Group, voor de fabrikant van medische technologie Bürki inno med.

Soms zijn het heel persoonlijke aanleidingen die een zoektocht naar een leverancier in gang zetten. Bij Bürki inno med AG uit Widnau (Zwitserland) was het pensioen van een werknemer de aanleiding om op zoek te gaan naar een spoelenleverancier met aantoonbare ervaring in de medische technologie. Tot dan toe had de ontwikkelaar en fabrikant van microchirurgische instrumenten voor oogheelkunde zijn eigen spoelen met de hand gewikkeld. Binnen enkele maanden werd de productie vervolgens overgedragen aan de KUK Group, 's werelds grootste producent van op maat gemaakte spoelen en elektronica. "Dit is een enorme opluchting voor ons. De processtabiliteit kon worden verbeterd en de testinspanning aanzienlijk verminderd," zegt Martin Bürki, oprichter en partner van Bürki inno med. KUK produceert voor de fabrikant van medische technologie een gewikkelde spoel, die in de behuizing wordt gegoten. Hij wordt gebruikt om een oogchirurgisch instrument aan te drijven.

Binnen enkele maanden klaar voor serieproductie

Tijdens de eerste gesprekken werd duidelijk dat KUK nog een extra bewerking op zich kon nemen: Assemblage onder de microscoop met de specificatie dat de spoel hermetisch is afgesloten. In deze uiterst gevoelige medisch-technologische omgeving moeten de toepassingen autoclaveerbaar zijn. Bürki inno med kon vertrouwen op de ruime ervaring van KUK als toeleverancier voor de medtech-industrie. "Naast de kwaliteit waarmee we het uiterst precieze onderdeel ontvangen, zijn we vooral blij dat we een leverancier in de onmiddellijke nabijheid hebben gevonden", zegt Bürki. Hij was ook zeer tevreden over de extreem korte doorlooptijd van de uitbesteding: al kort na de start van het project had hij de eerste samples in handen, en na minder dan een half jaar volgde een eerste serie van enkele honderden stuks. Van A tot Z dus een geslaagd spoelenproject voor een complex medtech chirurgisch instrument.

AANBEVELINGEN VOOR COMPLEXE SPOELPROJECTEN MET MICROSPOELEN

NIEUWE CHECKLIST

Ingenieurs zijn de specialisten voor de ontwikkeling van uiterst complexe medische apparatuur. De tijd dringt, de productlancering staat voor de deur, een succesvol spoelproject is dringend nodig. Onze checklist (engels) bevat enkele tips om ontwikkelaars te helpen de spoelen te krijgen die ze nodig hebben voor hun medisch-technologische toepassing binnen het tijdsbestek dat ze in gedachten hebben.

COIL FABRICAGE EN EMS DIENSTEN VAN DE KUK GROUP IN DIT PROJECT

Microspoel (met kern)

De productie van microspoelen met magnetische kernen is één van de specialiteiten van KUK. Wij hebben een grote knowhow opgebouwd in de behandeling van wikkelingen rechtstreeks op magnetische kernen.

Assemblage van complete modules

Naast de hoge bekwaamheid in de productie van spoelen, hechten de klanten ook waarde aan potting en assemblage tot stators of complete motoren.

 

NIEUWS OVER DE PRODUCTIE VAN SPOELEN, TRANSFORMATOREN EN ASSEMBLIES

Wat is het voordeel van orthocyclische wikkelingen?

Orthocyclische spoelen kenmerken zich door een hoge kopervulfactor (vaak ca 70%), waardoor naar verhouding een hoog magnetisch veld in de kleinst mogelijke ruimte gerealiseerd wordt.

Automatisering op maat voor klantspecifieke spoelenproductie

Bij de KUK Group worden klantspecifieke spoelen en elektronische assemblages grotendeels geproduceerd op in-house ontwikkelde geautomatiseerde systemen. Dit betekent dat wij u een zeer aantrekkelijk spoelen-productieproces kunnen aanbieden op het gebied van kwaliteit en prijs, afgestemd op uw volume en technische specificaties.

Wat is het doel van een edgewise wikkelen (ofwel kantwikkelen)?

Een van de moderne trends in het wikkellandschap betreft het zogenaamde edgewise wikkelen. Het principe van deze wikkeltechnologie is, dat de rechthoekige profieldraad niet op het vlakke gedeelte van de draad gewikkeld wordt, maar op de korte kant van de draad. Vandaar de term edgewise wikkelen ofwel kantwikkelen.

Wat maakt een succesvol ontwikkelingsproject voor de productie van spoelen?

Ingenieurs zijn zich bewust van de uitdagingen die hen in de haalbaarheidsfase te wachten staan. Vooral bij op maat gemaakte inductieve componenten zijn er vaak meerdere pogingen nodig voordat de optimale oplossing is gevonden. Dit is ook het geval voor het ontwikkelingsteam van de KUK Group, de toonaangevende producent van op maat gemaakte spoelen, transformatoren  en elektronica.

Onze Project Engineer voor medische trafoverdelers stelt zich voor

Adri Hems is onze ervaren Project Engineer voor medische transfoverdelers. In dit interview komt u meer over hem te weten en hoe hij klanten zo goed mogelijk ondersteunt.

Véél meer dan alleen wikkelen - deze technologieën beheerst KUK ook

Het wikkelen van spoelen alleen is meestal niet voldoende, verdere productiestappen zijn nodig voordat de wikkelproducent een functioneel onderdeel gereed heeft. De KUK Group biedt het hele pakket van de productie van spoelen en transformatoren tot en met de assemblage van bijvoorbeeld een complete motor als een 'one-stop-shop'. Hoge flexibiliteit en snelle doorlooptijden zijn de grootste ...