Skip to content

Hoe hightechbedrijven hun voordeel kunnen hebben met de KUK Group

In de loop der jaren heeft de KUK Group niet alleen naam gemaakt met haar kernactiviteiten als producent van spoelen, maar ook met de assemblage van complete modules, waaronder motoren. Bedrijven uit de automobielsector, de medische technologie en de industrie waarderen het wereldwijde KUK-netwerk, dat zij als toeleverancier gebruiken.

In de loop der jaren heeft de KUK Group niet alleen naam gemaakt met haar kernactiviteiten als producent van spoelen, maar ook met de assemblage van complete modules, waaronder motoren. Bedrijven uit de automobielsector, de medische technologie en de industrie waarderen het wereldwijde KUK-netwerk, dat zij als toeleverancier gebruiken.

Veel technologiebedrijven die in hun niche toonaangevend zijn, concentreren zich op de ontwikkeling van nieuwe apparaten en toepassingen. Hun organisatie en processen zijn niet efficiënt ingesteld op serieproductie. Ze beschikken vaak niet over de nodige productiecapaciteit, kosten-geoptimaliseerde inkoopkanalen of logistieke mogelijkheden. Deze taken worden daarom uitbesteed aan een gecontracteerde fabrikant zoals de KUK Group, als toonaangevende producent van klant-specifieke spoelen en elektronica. "Veel marktleiders willen de beste zijn in hun categorie zonder aan productie te hoeven denken. De kracht van onze klanten is dus bijvoorbeeld om de beste motor te ontwikkelen", verklaart Andreas Breitenmoser, Product Manager Industry bij KUK Group. De kracht van KUK daarentegen is om zo'n motor zo kostenefficiënt mogelijk te produceren.

Productiepartner voor diverse seriegroottes

"Terwijl de assemblage in de ontwikkelings- en pre-seriefase vaak intern wordt gedaan, is het boven een bepaald volume absoluut zinvol om de productie van complete modules over te dragen aan een externe fabricagespecialist", vervolgt Breitenmoser. Een ontwikkelaar kan bereid zijn om de inkoop en productie van 50 tot 100 spoelen, besturingen en dergelijke te beheren. Bij grotere hoeveelheden bereikt hij zijn grenzen en is het de moeite waard een externe partner in te schakelen om te kunnen profiteren van diens ervaring en capaciteit voor een breed scala aan seriegroottes. Dit houdt ook in dat een topproducent al in de ontwikkelingsfase belangrijke informatie kan verstrekken, die later bij de serieproductie een groot voordeel kan blijken te zijn.

Een topproducent al in de ontwikkelingsfase belangrijke informatie kan verstrekken, die later bij de serieproductie een groot voordeel kan blijken te zijn.

Een op de klant afgestemd inkoopconcept

Voor een bedrijf dat apparatuur ontwikkelt of produceert, heeft dit het grote voordeel dat het slechts één stuk van één leverancier hoeft aan te schaffen in plaats van talloze afzonderlijke onderdelen van verschillende leveranciers. In de meeste gevallen stelt de klant leveranciers uit de voor-serie voor. Een ervaren fabrikant van gewikkelde spoelen en assemblages zoals de KUK Groep schakelt bovendien zijn gevestigde netwerk van leveranciers in en zorgt voor een inkoopconcept dat optimaal is afgestemd op de behoeften van de klant.

Langdurige leveranciersrelatie die groeit

Een dergelijk systeempartnerschap ontstaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Doorgaans verloopt een voortdurend verdiepende samenwerking als volgt: "Na het wikkelen van spoelen wordt een elektronische component toegevoegd, zoals printplaatassemblage. Daarna volgt bijvoorbeeld het ingieten van door de klant geassembleerde motoren. Tot slot kan de complete productie, inclusief de gehele inkoop, worden overgenomen", aldus Breitenmoser. Een grote kracht hierbij is zeker het grote magazijn met meer dan 10.000 verschillende componenten op voorraad.

Ervaring en efficiëntie in de waardeketen

Naarmate het aantal stuks toeneemt, stijgen ook de eisen op het gebied van locatie-overschrijdende productie, logistiek, traceerbaarheid of verpakking. Dit zijn vaak factoren waaraan bij kleinere hoeveelheden weinig aandacht wordt besteed, maar die bij serieproductie een essentiële rol spelen. "Een klant wilde zijn motoren in pallets leveren. Vanuit ons oogpunt had dat geen zin, gezien de omvang van de partij, het gewicht en de benodigde ruimte. Dus hebben we samen met de klant een geschikte doos gedefinieerd", vervolgt Breitenmoser, die verslag doet van zijn ervaring met complete spoelmodules.

In verschillende projecten heeft KUK ook laten zien hoe het de productie kan verdelen over verschillende fabrieken, afhankelijk van de eisen van de klant. Dat betekent bijvoorbeeld het wikkelen van spoelen in Slowakije, de inkoop van componenten in China en de eindassemblage in Zwitserland. Global sourcing bij uitstek!Wereldwijde inkoop voor de allerbeste producten

In verschillende projecten heeft KUK ook laten zien hoe het de productie kan verdelen over verschillende fabrieken, afhankelijk van de eisen van de klant. Dat betekent bijvoorbeeld het wikkelen van spoelen in Slowakije, de inkoop van componenten in China en de eindassemblage in Zwitserland. Global sourcing bij uitstek!

Zoals altijd bij de KUK Group worden alle opdrachten op klantspecifieke basis verwerkt. Daardoor kan KUK zich flexibel aanpassen aan de meest uiteenlopende uitgangssituaties. "Bovendien zijn wij in staat om de bij ons uitgevoerde productie op tijd en naar wens te koppelen aan de logistieke keten van de klant", stelt Breitenmoser als verdere troef.Elk product is anders - contacteer ons